Блог

Як врятувати персик від моніліозу?

Найперша видима проблема саду — це скидання цвіту та листя, як наслідок ураження небезпечним грибком Monilia.

Грибок Monilia, що масово вражає плодові дерева, активізується під час цвітіння та продовжує пригнічувати рослини протягом усього вегетативного періоду. Інкубаційний період хвороби — 3-6 днів. За цей час спори гриба через квітконіс проникають у зав’язь та плодову гілку. Весною садоводи спостерігають опадання квітів та зав’язі, опік листя; влітку — сухі почорнілі (наче спалені) гілки, гниль на плодах. Навіть якщо ви не втратили весь врожай, плоди, найшвидше, будуть непридатними до зберігання.

Вирішальна обробка — весняна.
Спори гриба Monilia відмінно зимують на уражених деревах, в опалому листі та муміфікованих плодах. Як тільки настануть сприятливі погодні умови, грибок поширюватиметься повітрям або з допомогою комах-шкідників. Незалежно від особливостей клімату місцевості, перша профілактична обробка плодових дерев вирішить долю майбутнього врожаю.

БЛЮЗ — все, що потрібно саду.
Лише своєчасне обприскування — з появою рожевого бутону та одразу після цвітіння, з появою перших листків — забезпечить ефективний захист дерев від моніліозного опіку. БЛЮЗ — препарат, в якому поєднані дві діючі речовини, що зумовлюють контактно-системну дію: крезоксим-метил блокує проростання спор і конідій, діє навіть при t +1°С та володіє здатністю до відмінного зчеплення з поверхнею рослини (на відміну від традиційного мідного купоросу, що змивається першими опадами); дифеноконазол проникає в молоді бутони та пагони, вбиваючи тіло гриба в розвиненій стадії.
БЛЮЗ забезпечує довготривалий захист навіть при високому інфекційному фоні, низьких температурах, дощових умовах.

Препарат контролює основні захворювання плодових культур: парша, плодові гнилі, клястероспоріоз, кучерявість листя, справжня і несправжня борошниста роса, моніліоз, кокомікоз.

Рекомендовано 3 обробки за сезон.

Блюз - захист від моніліозу