Культуры

Вся необходимая информация о Ваших любимых растениях, правила ухода за ними и товары, которые Вам в этом помогут.

Картопля
Картопля

Картопля

Картопля — вид рослин родинипасльонових, поширена сільськогосподарська культура, одна з найважливіших продовольчих, технічних і кормових культур.

Картоплю вирощують як однорічну багатостеблову рослину — щороку висаджують бульби, з яких протягом одного вегетаційного періоду одержують урожай нових стиглих бульб. Свіжозібрані молоді бульби цього ж літа не можуть бути використані для отримання другого урожаю — вони перебувають у періоді спокою і, будучи висадженими, не проростають.

Розмножується рослина вегетативно — бульбами, а також насінням.

У картоплі міститься — вода ( 75 %), крохмаль ( 18,2 %), цукор ( 1,5 %), жир ( 0,1 %) та інші елементи.

Наша держава знаходиться третьому місці у світі за масштабом споживання картоплі на душу населення. Картопля також є важливою частиною щоденної дієти в Івано-Франківській, Рівненській, Вінницькій, Хмельницькій та Тернопільській областях.