Блог

Біогумус. Те, що варто знати

Що таке біогумус насправді?

Біогумус — це продукт переробки червоним каліфорнійським червяком органічних відходів. Завдяки ньому (черв’яку) відходи піддаються глибоким структурним змінам, розкладаються до амінокислот, очищуються від хвороботворної мікрофлори, втрачають неприємний запах. У результаті маємо продукт, що за вмістом гумінових речовин випереджає гній і компости у 4-8 разів. Крім того біогумус містить велику кількість ферментів, вітамінів, грунтових антибіотиків, гормонів росту рослин та інших біологічно активних речовин.

Переваги використання (з достовірних джерел та слів очевидців):

1. Зменшення терміну проростання насіння. Доведено наукою, випробувано професіоналами та любителями аграрної сфери. Отож, якщо плануєте отримати ранній врожай — знадобиться.

2. Покращення стійкості розсади при пересаджуванні. Тут не завадить пригадати, скільки одиниць розсади ви втрачаєте при пересаджуванні у відкритий грунт? З біогумусом ці втрати можна звести до нуля.

3. Отримання якісного врожаю за несприятливих погодніх умов. Здавалося б, у випадку затяжних дощів чи тривалої посухи вплинути на родючість плодово-ягідних культур майже неможливо. Виявляється, ситуацію можна врятувати завчасно внісши біогумус під кожен кущ чи дерево, яке вам не хочеться віддавати у розпорядження примхливій погоді.

4. Підвищення врожаю картоплі та зернових культур. Особливо корисна інформація для дачників. Експерименти у масштабі окремих країн довели, що сільськогосподарські площі можна значно зменшити завдяки приросту врожаю за умови регулярного внесення біогумусу. Що ж, коли невеликі країни здатні повністю забезпечувати населення продукцією власного виробництва, то чому би хазяйновитому дачнику не виростити на своїх 3-4 сотках достойний врожай картоплі!

То які мінуси у біогумусу?

Їх немає. 100%-ве органічне добриво — це винятково позитивний вплив на якість, кількість і чистоту врожаю, це реанімація виснажених грунтів, культивування органічного землеробства з усіма його перевагами.

 Економіка витрат.

При пересаджуванні розсади достатньо внести 50г біогумусу у кожну лунку. При підживленні плодово-ягідних культур норму внесення збільшують відповідно до величини куща чи дерева: 150г — під саджанці чи малі дерева, 400-500г — під великі кущі та дерева. Чи це багато? Зовсім ні, якщо врахувати, що позитивний вплив біогумусу зберігається впродовж 5-ти років. Виходить, достатньо 1 раз у декілька років оновлювати внесення біодобрива і проблему з нестачею поживних речовин для улюблених огірочків буде вирішено!

Переконливо, авжеж?

У мене, особисто, усі сумніви розвіялись — натомість з’явилася тверда впевненість у необхідності придбання “щасливого” пакунку з біогумусом “Каліфорнія”, бо створене природою і заслужено оцінене людиною — найкраще.