Блог

“Зелена” зима

Взимку, у сіру холодну негоду, мало що не нав’язливим стає бажання оточити себе свіжою зеленню улюблених фікусів, бегоній та пальм, ніжними квітучими орхідеями.

Однак, хлорована вода з крану, близькість до радіаторів центрального опалення, протяги, надміру сухе повітря у приміщенні — усі ці несприятливі фактори призводять до послаблення імунітету, сповільнення росту, відсутності цвітіння та втрати декоративного вигляду рослин.

Чим зарадити?

Не припиняти підживлення добривами кімнатних квітів впродовж усього року. Адже щоденне надходження мінералів та органічних кислот забезпечує інтенсивне протікання процесів фотосинтезу, сольового обміну та поділу клітин. А це, в свою чергу, — здоровий вигляд рослин, пишність листового покриву та тривале цвітіння.

Органіка — модно і корисно.

Для м’якого комплексного догляду найкращими є органічні добрива. Їх використання у зимовий період — це, швидше, необхідність, ніж рекомендація, адже зима — не час для експериментів: перевірений топовий продукт, дієвий та недорогий, відмінно підійде для підживлення контейнерних рослин. Мова йде про Стимовіт — органічне добриво на основі витяжки з біогумусу — продукту життєдіяльності каліфорнійського дощового черв’яка. Стимовіт містить комплекс біологічно активних речовин природного походження (вітаміни, ферменти, грунтові антибіотики) та додатково збагачений макро- (N:P:K) та мікроелементами (Сa, Mg, Mn, Zn, Cu, Co). Завдяки такому складу добриво повністю задовільняє потреби рослин в повноцінному харчуванні.

Маєте рослини, що постраждали від хвороб (хлорозу чи плямистості, наприклад) або шідників? Не поспішайте виносити їх на смітник! Стимовіт відмінно підходить для реанімації контейнерних рослин:
регулярний полив розчином добрива прискорить процеси відновлення, зміцнить, додасть енергії росту.

Також використовуйте Стимовіт для приготування водного розчину для зрізаних квітів — зможете продовжити життя букету на кілька днів.

Стимовіт — продукт-переможець конкурсу АГРО в номінації “Найкраще органічне добриво”.

Стимовіт добриво