Блог

Корисні поради садівникам та городникам

В цій статті дано 17 рекомендацій, які допоможуть садівникові провести хорошу підготовку городу або садової ділянки до літа. Наприклад, дані поради про те, як вивести мурашник і мишей з ділянки, які культури можна садити поруч, а які - подалі один від одного і т.д.

Весна - саме відповідальний час для будь-якого садівника. Саме в цей період необхідно ретельно готувати ділянку до літа, щоб потім збирати багатий урожай і радіти сходам. Отже, що повинен знати садівник, перед початком дачного сезону?

Поради городникам і садівникам

1. Бузок, троянда, ялиця, барбарис і біла акація можуть пригнічувати ріст сусідніх дерев, особливо груші та яблуні.

2. Якщо на ділянці є схил, то малину та інші ягідні чагарники не рекомендується садити в його нижній частині. Так ви забезпечите відтік холодного повітря на ділянці.

3. Досвідчені садівники рекомендують раз в 4 роки міняти місцями посадки суниці і овочеві плантації.

4. Вирощування картоплі в яблуневих міжряддях може привести до накопичення токсинів в грунті. В першу чергу від цього постраждають яблуні.

5. Сусідство горобини з грушею позитивно впливає на ріст і розвиток останньої.

6. Уважно огляньте дерева до настання літа. При виявленні пошкоджень після морозів - побіліть нижню частину стовбура.

7. Герань, на літо висаджена поруч з малиною і смородиною, добре відлякує тлю.

8. Купивши нові саджанці, умочіть їх коріння в суміш глини і води, обкладіть плівкою або загорніть в тканину.

9. Плодові дерева належить висаджувати в період спокою: восени - після скидання листя і навесні - до появи бруньок. Навесні це рекомендується робити, коли земля ще не зігрілася.

10. Рослинам шкідливий частий, але поверхневий полив. Сира поверхня землі припиняє доступ кисню до коренів рослин. В результаті вода не досягає необхідної глибини, а коріння не харчуються вологою.

11. Малина добре приживеться поруч з яблунею. Таке розташування оберігає яблуню від парші, а малина не страждатиме від борошнистої роси.

12. Висаджений поруч з сосною агрус не вражається борошнистою росою.

13. Не залишайте без уваги навіть невеликі рани на деревах! Зачистіть кожну ножем і зафарбуйте фарбою. Поверхневі неглибокі ранки можна зафарбувати без чистки.

14. Щоб позбутися від мурашника, полийте його розчином борної кислоти або окропом, потім обкладіть зубчиками часнику по периметру і посипте сіллю.

15. Сливу і вишню рекомендується садити по весні. Якщо кісточкові культури висаджувати восени, то їх коріння можуть замерзнути, а гілки підсохнути на вітрі і сонці.

16. Щоб захистити суницю від паразитів, посійте поруч з нею календулу (нігтики). А коли вона зацвіте, зрізайте суцвіття, але так, щоб насіння не потрапляли в грунт.

17. Вишня дає хороший урожай, якщо її посадити поруч з черешнею.

Дані поради городникам і садівникам вже багатьом знадобилися, сподіваємося, що і ви знайдете тут щось новеньке.

Джерело: http://mas-te.ru/dacha-i-ogorod/sovety-ogorodnikam-i-sadovodam/