Культури

Вся необхідна інформація про Ваші улюблені рослини, правила догляду за ними та товари, які Вам в цьому допоможуть.

Танжерин
Танжерин

Танжерин

Країна походження: Італія

Латинська назва: Citrus reticulata

Танжерин відноситься до того ж ботанічного виду, що і мандарин, хоча перебуває на нижчій стадії садівничого окультурення. Збір плодів танжерина проводиться дещо раніше - не в лютому, а приблизно в листопаді, плоди мають виражений помаранчевий колір, а не властивий для мандаринів жовтуватий. Аромат у тих і інших подібний, хоча у танжерина він, мабуть, слабший. Батьківщина танжерина - Китай, а масло виробляється головним чином в США, а також на Сицилії (Італія). До речі, у танжерина, на відміну від мандарина, відсутнє насіння.
Корисні властивості:

Танжерин як фрукт дуже корисний, він багатий вітамінами А, В1, В2, В3, В4, В6, В9, С і Е. До його складу входять безліч мінеральних елементів, особливо слід виділити залізо, кальцій, магній, марганець, калій, натрій, цинк, фосфор.

До складу танжерину входять ефірні масла, завдяки цьому плоди надають антисептичну, спазмолітичну, заспокійливу і тонізуючу дію, посилюють активність шлунково-кишкового тракту.

Заспокійлива дію ефірних масел настільки сильна, що навіть лікарі рекомендують вдихати його пари в якості снодійного.

Дуже добре воно допомагає при нервово-психічній напрузі, в стресових ситуаціях, при депресії.

Танжерин також широко використовується в косметичній промисловості. Масло і м'якоть плодів сприяють активізації кровотоку в шкірі і за рахунок цього доданню їй природного здорового кольору. Крім того, танжерин тонізує і підтягує шкіру.