Препаративна форма: порошок, що змочується
Діюча речовина: Гідроксид міді, 770 г/кг
Класифікація ВООЗ, токсичність: ІІ клас
Блю Стар — Контактний фунгіцид профілактичної захисної та бактерицидної дії для захисту овочевих, плодових та ягідних культур від комплексу грибкових та бактеріальних хвороб. Препарат не проникає всередину рослини, а діє на поверхні, блокуючи проростання спор та розповсюдження хвороб. Застосовувати пофілактично, або при перших ознаках захворювань.
Несумісний з органофосфатними пестицидами та препаратами, що дають реакцію бакових сумішей рН нижче 5 або вище 11.
Рекомендації щодо застосування:
В системі захисту рекомендовано до 4-х обробок за сезон препаратом Блю Стар та чергування з фунгіцидами інших хімічних груп.
Інтервал між обробками для томатів, яблунь та виноградників — 7-10 днів.
Для робочого розчину не застосовувати воду, рН якої нижче 5 та вище 11 (що впливає на розкладання препарату до оксиду міді). Обприскувати при температурі не вище +25ºС, швидкості вітру не більше 5м/с.
Не проводити обприскування при низькій вологості повітря та високій вологості на поверхні рослин, менше, ніж за 2-3 години перед дощем.
Культура | Хвороби | Норми витрат робочого розчину | Максимальна кількість обробок |
---|---|---|---|
Яблуня | Парша, борошниста роса, моніліоз, септоріоз |
20-30г/8-10 л води/1сотку | 4 |
Томати | Фітофтороз, альтернаріоз, бактеріальна плямистість |
20-30г/5 л води/1сотку | 4 |
Виноград | Мільдью, плямистості | 20-30г/8-10 л води/1сотку | 4 |
Строк останньої обробки до збирання врожаю, діб: яблук та винограду -30; томатів — 20.
Строки виходу на оброблені ділянки для проведення ручних/механізованих робіт, діб — 7/3