Культури

Вся необхідна інформація про Ваші улюблені рослини, правила догляду за ними та товари, які Вам в цьому допоможуть.

Грейпфрут
Грейпфрут

Грейпфрут

Грейпфрут - багаторічна вічнозелена цитрусова рослина з дуже гарними листками на великих крилатих черешках. У домашніх умовах виростає не більш 1,5-2 м. Квітки більші, білі з розовим відтінком, із сильним ароматом, одиночні або зібрані в кисть. Плоди великі (300-400 г), Шкірка в плода товста (1,0-1,2 см). Дозрівають у листопаді. М'якоть соковита, дуже смачна. У кімнатах регулярно цвітуть і плодоносять.

Кращими сортами для вирощування в кімнаті є: Дункан, Фостер, Марш безнасінний і інші. Плоди їдять у свіжому вигляді, переробляють на сік.

У молодому віці рослина гарно себе почуває на підвіконні. Дорослий грейпфрут прекрасно виглядає в зимовому саду, в офісах, у закритих лоджіях. Рослина вимагає світлих, сонячних, теплих місць перебування. Улітку, до настання заморозку, можна тримати в саду, на балконі, на відкритій терасі. Узимку слід його перенести у світлі приміщення з температурою 4-6 °С.

Рекомендується частий полив улітку, необхідно стежити, щоб не було застою води. Узимку полив помірний. Підгодівля - два рази на місяць, комплексними концентрованими добривами. Рекомендується рослина обприскувати водою кімнатної температури з пульверизатора.

Пересадження грейпфрута в молодому віці - щорічно, а після 5-6 років - 1 раз в 3-4 року. Кращим субстратом є гарна, багата перегноєм городня земля або готова ґрунтова суміш.

Шкідники й хвороби грейпфрута: цитрусова білокрилка, щитівки, червоний цитрусовий кліщик. При сухості або надлишку вологи на листах з'являються різні види плямистості. При високій температурі повітря у квартирі і його сухості рослини скидають листи.

Укорінюють грейпфрут черешками в теплицях, що обігріваються, або щепленням на сіянцях, вирощених у себе дома.